( asch | 2017. 05. 28., v – 23:43 )

Épp elég, ha van egy rakás összefüggés mindenütt - ahogy tuti, hogy van. Ha egyben van minden, akkor ezeket az eseteket nagyon jól lehet kezelni minimális erőfeszítéssel. Ha nincsenek, akkor a managerek egyfolytában olyan vitákon ülnek napokat, ahova elhívnak 1-1 fejlesztőt az összes érintett csapatból, és azon vitáznak, hogy melyik csapatnak az infrastruktúráján ki nyithat feature branchet és ki nem.

Ilyeneken olyan megoldások szoktak születni, hogy:

* A csapat kiadja a kódot, miután tesztelte a saját környezetében, és aztán B, C D és E csapatok integrálják. Ha 1 csellentyűcske nem működik, akkor change request, patch version, all hell broke loose
* A csapat csinál egy mirrort magának a B csapat verziókezelőjéből és B csapat csinál egy mirrort A csapat verziókezelőjéből, mert azért bele kell peccselgetniük, de ezt szigorúan nem képesek megosztani egymással valami IT faszkodás miatt.
* A csapat megelégeli a végtelen meetingeket és felteszi a toldacuccot.hu-ra a peccset és magán emilen elküldi a linket a B csapatnak, akik pendrájvon becsempészik a cégbe, mert az IT és a menedzserek hetek óta azon pingpongoznak, hogy hogy kellene megosztani a projektet a két csapat között :-).