( TCH | 2017. 05. 21., v – 15:32 )

Hopsz, de hülye vagyok. Csak nem strippeltem le a binárisokat, de a -g kapcsoló elmaradt, sorry. Itt vannak újból:
http://oscomp.hu/depot/e1541-32-unstripped
http://oscomp.hu/depot/e1541-32-unstripped-noo

Igen, az időzítéssel. Azzal szenvedtem a legtöbbet. Kísérleteztem pl. azzal is, amit az 1541emu fejlesztői írtak, de hiába lockoltam a process-t, a 0. magra, meg hiába lockoltam az órajelet is, az RDTSC majdhogynem random értékeket adott. (Nyilván nem random értékek voltak, de nem sikerült vele tick delayt mérni...) A többi mag letiltása sem segített. Kínomban már át akartam írni az egészet assemblyre (bár, akkor később írhatom újra az egészet, ha PPC-re, vagy Sparcra akarom portolni), de letettem róla, mert a mérések szerint az emu maga alig eszik valamit; 1 ciklus alatt valami pár tíz nanosec-et, így kb. semmit nem nyertem volna vele, viszont bukom a hordozhatóságot.
De, ha azt nézem, amit az 1541emu fejlesztői írtak, hogy multitaskos oprendszeren ezt kb. nem lehet megcsinálni, akkor már annak is örülök, hogy legalább annyit sikerült elérni, hogy egy gyorsabb gépen megy... Csak a fastloadereket sajnálom, dehát rövid távon egyszerűen képtelenség az 1 ciklus / 1 us-es időzítés, így a szinkronfutásos fastloaderek elpusztulnak.
Mondjuk még nem próbáltam, de a Jiffyvel elméletileg lehet gyorsítani, lévén ez nem protokoll emulátor, mint az Amigás, vagy DOS-os emuk többsége, így elvileg mennie kéne a Jiffynek is.

Viszont az 1541emu valami speciális kábelt használ, azt írják az X1541 kábelek túl lassúak volnának, lehet nekem is ezt a kábelt kéne használni, noha nem jött le a kapcsolási rajzból, hogy mitől lenne gyorsabb a type0, mint az XE1541, hiszen maga az ISA buszon ülő LPT port a lassú...