( Huncraft | 2017. 04. 21., p – 12:56 )

Az egy dolog, de a fejlesztők közül se sok volt aki kapkodta volna magát, hogy ha valaki ilyet tapasztal, akkor legyen már szives ezt meg ezt megfuttatni és beküldeni, és nem csak beírni egy random adatot amiről azt se lehet tudni, hogy honnan jött.
Mondjuk azért tényleg lehet érdemes lenne elgondolkodni valami memory profilozó utility-ről (svmon?) ami szépen megmondaná, hogy 1-1 processnek pontosan mekkora a fizikai/virtual/paged memória használata, illetve esetleg átnézné, hogy a memória foglalás pontosan hogy is oszlik el (hány page-nyi application stack, esetleges kernel segment, plusz private memory). Az már csak hab lenne a tortán, ha az egyes alkalmazások írnának is valami olyan API (vagy szerű) call-t amin keresztül a private memória is profilozható lenne. Ez meg esetleg a proc stack már elvileg bőven elég kéne legyen, hogy legalább elkezdhessenek 1-1 nyomozást a fejlesztők és nem kéne minden progiban külön-külön implementálni ezt 60 féle módon
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..