( sj | 2017. 04. 17., h – 21:48 )

összemosod a szellemi terméket előállító munkás havi bérét egy film megnézésének jogával.

en nem ezt irtam! Hanem a te munkad allitottam parhuzamba egy film/konyv/whatever elkeszitesenek munkajaval.

Eltulajdonítani, lopni pedig annyit jelent, hogy elveszel valamit valaki mástól úgy, hogy annak a másiknak az már nem lesz.

netto ostobasag lett ez is. Ha lemasolod a blueprinteket xy ceg nagy dobasarol, akkor mar nem lesz nekik meg? De, meg lesz. Okoztal nekik kart? Rengeteget. Mondom, az ugyved egyutt fogna a hasat a rohogestol a hulyeseged hallgatva.

Így, ebben a formában, ahogy én azt beállítom, például Svájc biztosít ilyen alapjogokat a polgárainak.

meg ha ez igy is van, az teged aligha ment (felteve, hogy Mo-n elsz). De ebbol a szempontbol itt sem rosszabb a helyzet, mert itt sem BTK-ba utkozo dolog. De ettol meg a svajciak is lopnak. Csak ott (is) azt mondta az allam, hogy nem erdeklik az ilyen tyukperek, azaz legalizalta ezt a fajta lopast.

Onnantól beszélünk itt üzleti etikáról, hogy a tartalmat elkészítőnek nem az került pénzébe, hogy nekem azt a példányt az alkotásából odaadja, mégis azért fizetek és annak csak töredékékt látja viszont az alkotó. A többi megy hiénáékhoz. Ezért lenne értelme egy Donate rendszernek.

mar sokadjara hivatkozol az alkoto erdekere, mikozben ot is meglopod. Az alkoto donthet ugy, hogy sajat maga forgalmazza a cuccat (logikusan 100-bol 1 dont igy), vagy osszeall egy kiadoval. Amikor te a kiadot demonizalva nem fizetsz a lopott cuccert, akkor azt a 99 alkotot is meglopod, akik pedig a kiadotol kapjak a zset.

Ja megnézhetek belőle részleteket, de az meg már tisztalelkiismeretű sj úr szerint lopás. Na akkor? Hagyjálmár...

a trailer miert lenne lopas? Ne komolytalankodd el a dolgot. Az en lelkiismeretem most nem tema, hanem mindossze amellett ervelek, hogy a lopas akkor is lopas, ha kis ertekben koveted el (vo. svajci erveles), es akkor is, ha az allam nem szankcionalja.

Az a helyzet, hogy aki szar munkát végez, azt előbb-utóbb kirúgják. És utána már általában nem kap fizetést.

csakhogy en nem errol beszeltem. Hanem arrol, hogy ramondjak a munkadra, hogy fos, csak hogy ne kelljen erte fizetni. Tudod, ahogy te is csinalolod.

Az én fogalmatlan fejem pedig nem akar kapcsolatot hiénákkal (kiadók). Tehát letölti a filmet. Ennyi.

Ennyi? Bemesz a boltba, es mivel te a termeloket akarod tamogatni, nem a hienanak kikilatott kiskereskedoket, akkor fizetes nelkul meglepsz a cuccal? Szivesen megneznem, ahogy a biztonsagi orok elintezik a kis lopos segged soderes repaval. Meg fizetnek is erte - felteve, hogy nem valami Zs-kategorias szadomazo lesz.

Attól még, hogy egy agymosott rendszermániás letolvajoz, nem leszek az.

aki lop, az tolvaj - ennyire egyszeru. Ha meg kikeri maganak, az meg rosszabb...