( uid_19334 | 2017. 04. 16., v – 14:44 )

Tudományos körökben az egyetlen fokmérő a tudományos elismertség. Saját maguk ismergetik el saját maguk, ez tény. Egyelőre viszont nem nagyon van jobb (objektív fokmérés tudomány?), ez van, ezt kell növelni. (Mint ahogy számtalan statisztika is biztosan bizonyítja hogy korrelál a jóléttel meg a GDP-vel. Ez is biztosan azt jelenti hogy nagyobb jólét --> több megfizethető tudós...)

> Miért nincs egyetlen matematikát igénylő műszaki tárgy?

Ha nincs is akkreditálva, létezik matematika képzésük:
https://mathematics.ceu.edu/ms-program
Az egyetlen létező fokmérés szerint (szakmában dolgozók véleménye) egészen jó. Nem annyira jó persze mint az ELTE hasonló képzése, de azért egészen jó ez is. (Aztán a doktori képzésük talán már jobb az ELTÉ-nél?)

- - - - -

Okosabbnak tűnsz. Addig rendben van, hogy ha kell, megkérdőjelezed a tudományos tekintélyt, mint ami mérné a jóságot (miért ne?).

Ha Orbán szerint egy tudományosan elismert intézmény szar, akkor nem fontos a tudományos belső elismertség. Egyszerű dedukció.

Tudsz valami mást ajánlani helyette, ami szerint mérni kéne az intézményeket, hogy mennyire hasznos/káros nekünk hogy létezik? Logó színe? Fenntartó neve? Kikerültek politikai és ideológiai nézete?