( BZoltan | 2017. 04. 08., szo – 18:46 )

> Aha, szóval ti a Meego-ban is használt QML-t (használtuk mi is a térképrészlegen) fejlesztettétek tovább, és tettétek "reszponzívvá", ha jól értem.

A Meego alatt hozta ki a Qt először a QML technológiát. De igazán csak 2012-2013-ra forrta az ki magát. A Meego idejében még súlyos preformance problémák voltak vele.

Mi nem továbbfejlesztettük ezt, bár nagyon sok fixet és bővítést toltunk ezzel kapcsolatban az upstreambe. Mi egy olyan QML alapú UI Toolkitet csináltunk ami teljesen adaptálódik mindenféle kijelzőhöz és input típushoz. Ilyent még a mai napig sem csinált senki. A Qt a legtöbb jó megoldást át is vette tőlünk. Szóval messze nem kuka az amit csináltunk.

> ha jól értem nem érkezett meg a piaci igény hogy ehhez társuljon egy n+1. OS

Nem igazán erről van szó. Inkább arról, hogy úgy általában a PC piac stagnál és a mobil piacról is vonul ki az innovációra mozduló tőke. Egyszerűen konyhai botmixer szinten vannak az okostelefonok és nem éri meg senkinek komoly új technológiába fektetni. Akkor sem ha az a technológia űberkirályság. Rossz analógiával élve, megcsináltuk a 95 pontos, fantsztikusan jó ízű és zamatos vörösbort akkora amikorra antialkoholista lett az egés világ :)

A webes technológia amúgy él és virul. De natív teljesítményt ezek soha nem fognak meg sem közelíteni.