( mogorva | 2017. 04. 05., sze – 16:26 )

> Nagyon nincs rendben a társadalmunk, s az „egy bolond százat csinál”, továbbá az, hogy ott tartunk, lassan annak kell hátrányokkal számolnia, aki következetes az adatvédelmi elveihez.

Tudom, hogy ez téged nem vigasztal és nem is érdekel, de ez mindig így volt.
Nincs időm és kedvem megkeresni, hogy mit mondhattak az emberek a távíró, telefon és gőzmozdony feltalálásakor, de biztos megvolt az a réteg, amelyik rohant használni az új dolgokat és az a réteg, amelyik az "ez már a vég, most van vége a világnak" nézetet képviselte.

Nekem nem az a "bajom", hogy valaki nem szereti a FB-t. Nekem az a "bajom", hogy elvileg hozzáértő emberek beszélnek babonás hülyeséget és nem a valós problémákra koncentrálnak (pl. szekurity, adatvédelem, stb.) és ezzel ártanak azoknak, akik őket valamiféle autoritásnak tartják az adott témában.

Élő példa: létezik az a meggyőződés, hogy FB-t csak úgy lehet használni, hogy kötelező postolni, tehát nem használja, mert nem akar postolni. Ne csináljuk már...

> Remek. :( Csak ne várd, hogy más is beletörődjön ebbe.

Dehogy várom! De azt elvárom az általam értelmesnek tartott emberektől, hogy értelmes indokkal tartsák magukat távol a FB-tól, ne pedig valami baromság alapján.