( persicsb | 2017. 04. 04., k - 15:47 )

"Nincs arányban az éves custom support gépenkénti díja az XP eredeti árával."
És? Minden annyiba kerül, amennyit hajlandóak érte adni a vevők.

"Nem kerülne ennyibe az éves custom support, ha elengendő embert (pl. a 2014 áprilisában még 26%-ot kitevő felhasználóközönséget) megkérdeztek volna és azok között osztanák el."
Lehet, hogy sokkal többe kerülne, mert sokkal több supportfeladat lenne.

"Nem etikus lelőni egy olyan rendszert, amit az egész világon a számítógéppel rendelkezők negyede használ."
Lelőtték? Nem, csak a támogatást előre bejelentett módon megszüntették. Megszűnt volna a Windows XP? Dehogy, még ma is lehet használni.
A felhasználók saját felelősségükre használják a rendszert, pedig már 2001-ben előre tudták, hogy annak támogatása véges, 10 éves. SOHA, senki nem mondta, hogy végtelen ideig jár támogatás a licenc árába építve.

"Pláne nem etikus ezt úgy megtenni, hogy a rendszerükben a saját hibáikat nem hajlandóak kijavítani."
Hajlandóak, a licenc árában foglalt támogatási időn belül meg is tették. Minden más fizetős.

"Üzletileg sem etikus azért fizetnem, hogy a saját hibáit pénzért javítsa, holott én egy gyorsnak és stabilnak marketingezett rendszert vettem le a polcról 2005-ben."
Elolvastad a licencszerződést, amit kötöttél, amikor megvetted a licencet a rendszerhez? Hol van benne leírva, hogy bármiféle garancia jár rá

"A hivatalos custom support nem jár mindenkinek"
Bárkinek jár, aki kifizeti. Az, hogy 3rd party alkalmazásfejlesztők nem támogatják a Windows XP-t, az nem a Windows XP problémája. Tessék a 3rd partynál kopogtatni.

"Ezáltal az operációs rendszer, mint felhasználói programokat futtató rendszer értéke csökken, míg a custom support évenkénti összege nő."
Az, hogy a custom support értéke évente nő, mindneki tudja, aki igénybeveszi a custom supportot. Nincs semmi rejtett dolog itt.

Én azt hittem, hogy te egy tudatos vásárló vagy, aki pontosan tudod, hogy amikor megveszel valamit a boltban, akkor tudod, hogy mit veszel meg, mit kapsz azért a pénzért, amit kiadsz. De úgy néz ki, te többet akarsz, más pénzén. Sajnos a világ nem ilyen, senki nem fog neked szívességet tenni a saját költségén, csak hogy te egyedül jól érezd magad.