( hajbazer | 2017. 04. 04., k - 10:51 )

Gépek kidobásáról volt szó a lejáró szoftvertámogatás miatt. Nem arról, hogy DigitalMech-nek és a szomszéd 10 éves kölkének mennyire fontos a videóvágás és ahhoz mennyi erőforrás kell.

Arról van szó, hogy az XP-t 2014 áprilisában, a támogatás dobásakor még százmilliók használták. Ennek ellenére eldobták és kényszerítettek mindenkit azonos - XP-t jól futtató - hardveren gyengébb, lassabb, akadályozottabb, erőforrásigényesebb felhasználói élményre, vagy ezt elkerülendő, új gép vásárlására. Az, hogy egy szoftvert a támogatás lejártakor is ennyien használnak, nem azt jelenti, hogy ennek a 100+ millió embernek animációs film renderelésére, JPEG képbe való 30x-os zoom-olgatásra és 4K videókon való vizuális elélvezésre kell a gép. Pont, hogy az ellenkezőjét jelenti. Azt jelenti, hogy - a már régóta meglévő alternatívák (Win7, Vista, Win10, Ubuntu) ellenére is szívesen használták és ebből szinte biztosan sejthető az is, hogy továbbra is szívesen használták volna.

A felemás igazság pedig az, amikor összemosod a high-tech igényeket (videóvágás, renderelés) az olyan inkább low-tech igényekkel, mint szövegszerkesztés és azzal érvelsz, hogy egyesek high-tech igényei miatt kell a low-tech igényűeket is felerőltetni az új rendszerekre.