( vector | 2017. 04. 02., v – 12:26 )

"Az a balos duma, hogy aki külföldre megy, az menekül... Az, hogy valaki él az EU-n belüli szabad munkavállalás és költözés jogával, az nem menekülés."

~25.000 ügyfelem van, külföldön élő magyar (naponta nő a számuk). 24.000 úgy érzi, hogy elmenekült és ez fontos tény. Egyébként tévedsz, többen külföldön teljesen új életet teremtettek sokan a semmiből, a szerencsésebbek vállalkozásokat indítottak, mások nagyon sokat dolgoznak és Mo-ra térne haza, ha lenne perspektíva. Csak, hogy kevesen szeretnének egy gyárban 4 műszakban dolgozni és a hónap végén számolni az aprót, hogy telik-e fagyira. Ugyanis akik ELMENEKÜLTEK és megvetették a lábukat azok többé nem akarják ezt átélni, mert most lehet, hogy 10x annyit dolgoznak, csak, hogy a kosár teli van, nyaralni is tudnak menni és a gyerekeknek tudnak minden nap gyümölcsöt venni. Havi 90e forintból nem lehet és ez nem csak súlyos de szomorú is!

A divatszakmákban, mint az IT, nehogy azt hidd, hogy abban is mindenki jól él akár külföldön akár Mo-on. Vannak ilyenek is, de nézzük csak meg hol van 1-2 cégvezető akik korábban Mo-on IT céget vittek? Te is ismersz ilyet. Mindegyikük szar meg szerencsétlen volt?

A kérdés egyáltalán nem az, hogy menekül-e vagy sem! Hanem az, hogy el ment-e, vagy el akar-e menni!
Mert ha igen, akkor a baj nem velük van, hanem azzal a hellyel ahonnan elmennek.
A te csúsztatásod épp olyan mint a fideszes - egyéb politikai - mellédumálás, és valószínűleg neked épp ezért megy jól mert jól tudsz helyezkedni, de lehet, hogy neked épp szerencséd volt, vannak ilyenek is.

Szerinted mit használok? Wi... neeem! Na, na, na? Hát blackPanther OS v17 betat-t * blackpanther.hu