( hajbazer | 2017. 03. 30., cs - 00:24 )

Egyelőre annyit ismertem el, hogy P3-ra nincs olyan kód, ami képes H.264-et Full HD-ban dekódolni úgy, hogy 25-30 FPS-es videó folyamatosan, frameskip nélkül menjen.

Az, hogy egy, a P3-nál csilibb processzor ezt megoldja, nem a P3 silányságát bizonyítja, hanem azt, hogy a csilibb processzoron futó kód relatíve jó minőségű. Azonban ha P3-ra lenne egy olyan kód, ami ott is dekódolja a HD-t, akkor a csilibb processzoron futó kód relatíve silányabb minőségű lenne - mivel az képtelen P3-on frameskip nélküli eredményt produkálni.

Érdekesség amúgy, hogy mind a VLC-ben, mind más, libavcodec-et használó media player-ben a H.264 dekódolás folyamatosan fejlődött. Igen, jól láttad: fejlődött. Emlékszem, amikor még sima mobile CoreDuo-n (core 1 és nem 2!!) akadozva ment egy full HD, kb. 2009 körül. Nagyjából 2013-ban már, nyilván magasabb verziószámú dekóderrel, az eredmény nagyságrendekkel jobb volt. Alacsonyabb CPU, kevesebb akadozás. Igen, ugyanaz a film (régen sokat néztem Pilot's Eye-t és megtartottam őket), mielőtt még a ref frame-ekkel jönnél.

Valahogy így kell optimalizálni és valami ilyesmit hívunk valódi fejlődésnek.