( winben | 2016. 11. 02., sze - 22:32 )

Otthon szüleimnél egy Digis Kaon HD beltéri box csinálja azt 10-ből 9x, hogy áramszünet esetén mikor újra áramot kap a készülék infinite loopba kerül - bekapcsol, felpörgeti a rádugott USB vinyót képet ad, kiírja egy pillanatra, hogy "várjon", majd vinyó leáll, dob egy restartot és kezdődik minden elölről.

Rájöttem ám, hogy sqlite-ot használ a kis drága és a lemezen lévő DB sérült ilyenkor és emiatt képtelen lekezelni értelmesen a problémát. Pedig a megoldás egyszerű: usb vinyó kihúz, rádugom laptopra, fsck az ext3-as fájlrendszeren, kijavít 1-2 hibát és sálálá, visszadugva megy tovább minden, felvételek is megmaradnak.
Szóval abba a sz*ros beltéri boot folyamatába igazán rakhattak volna egy fsck-t is hamár amúgy is naplózó fájlrendszer, nem tartana olyan sokáig.
Ellenben a beltérit nem lehet biztonságosan kihúzni a konnektorból, mert akkor is ez történik, ha a beltérit kikapcsolod és némi molyolás után még le is állítja a vinyót. És a beállításokban igen, van olyan, hogy USB HDD biztonságos eltávolítása - ám ekkor (gondolom szerzői jogvédelmi ...ság) figyelmeztet, hogy ehhez le kell formáznia a merevlemezt, szóval az sem járható út, marad az oroszrulett.

Szóval ebben az esetben is azt gyanítom, hogy a db nyitva marad az eszköz csak suspendel, áramszünet esetén a disk korrumpálódik és következő indításkor képtelen ezt bárhogyan is helyrehozni.

---------------------------------------
Devmeme - fejlesztői pillanatok