( Oscon | 2016. 11. 02., sze – 20:09 )

Az, hogy én még életemben nem találkoztam ilyennel. Se desktopon, se notebookon, se szerveren. Se HDD-vel, se SSD-vel. Se ReiserFS-en (10+ éve alatt), se Ext* fájlrendszeren.

Én reiserfs-nél találkoztam hasonló, rövid idő alatt többször előforduló szabálytalan leállás/suspend/lefagyás után. De ennek már van vagy bő tizenvalahány éve, és végül ezért hagytam el a reisert. A részletekre már nem emlékszem. A probléma lényege a többszöri szabálytalan/sikertelen lecsatolás volt ennyi még rémlik :-).

Én azt tippelem így látatlanban, hogy a suspend/OS nem előszőr fagyott meg az utóbbi időben az említett gépen. Az első néhány alkalommal még nem volt gond, aztán valamelyik sokadik alkalom után kinyírta a fájlrendszert.

A suspend lefagyására örök tipp a wifi/bluetooth driver. Gányolással egy szkripttel le kell lőni közvetlen suspend előtt, ébredéskor meg visszatölteni kernelmodulostul/daemonostul.

Hienanak:

U.I.: Azért egy alapos memtest ráférne a gépre. :-)

U.I 2: Ha ennyire stabil a rendszer, érdemes lenne a suspend előtti szkriptbe egy olyan gányolást betenni, ha van Zombie processz, akkor törje meg a suspendet.

U.I 3: "egy FAT32-re telepített XP, ". Hát el kell keserítselek. Volt szerencsém anno több xp-hez és bizony a többszörös lefagyogatósdi után bizony a chkdsk is szétkúrta időnként a fat32-t. :-)))

--------

Előállított "Vállalati
Internetszennyező"