( SzBlackY | 2016. 09. 25., v – 12:08 )

Ezért érdemes Gmailt használni.

Mert akiknél sok user van, azokat nem lehet feltörni, nem nézhetnek be valamit nagyon csúnyán [továbbra is: nézd meg a linkelt videót!]? A Yahoo a maga 500 milliójával egy huszadrangú kis senki, igaz?

"A szolgáltatód ISP-jénél levő mailen is van ez?"
Ne viccelj már! Ki használja még ezeket?!

Ne viccelj már! Ki használ még a mai világban yahoo-t...

"A saját szervereden futó mail szerveren is van multi factor auth, behatolás-szűrő rendszer?"
Saját email szervert elég hatékonyan lehet védeni többek között úgy, hogy csak openvpn-ről érhető el, esetleg + yubikey.

Látom sikerült leragadni azon a szinten, hogy csak abban gondolkozol, hogy olyan ember e-mailjei lehetnek fontosak, aki _felfogja_, hogy milyen veszélyei vannak (átlag: nem) és aki hajlandó hosszabb távon (átlag: nem) tenni a súlyának megfelelő biztonsági lépéseket.

hiába van meg minden usernév és jelszó ha nem tudod melyik e-mail címre megy a hup-ról a jelszóemlékeztető.

Az ugye meg van, hogy ha itt küldök egy PM-et, az azonnal a postafiókjában landol, ha meg válaszol rá (akár közvetlenül e-mailben, akár a HUP-on), máris tudom az e-mail címét. És hogy rengeteg oldal egyszerűen kiírja az e-mail címed. Meg hogy ez azért security by obscurity, ami egy pontig működik (valóban regisztrálhatok mindenhova address extensionnel [x.y+hup@example.org, x.y+hwsw@example.org], de az mondjuk 1000 e-mail cím a fenti 500 millióból, a többi nem így működik)

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)