( manfreed | 2016. 09. 24., szo – 18:46 )

Néhány dolog:

Jobb esetben hiába találod ki trey e-mail címét, és jelszavát, amikor próbálsz belépni kéri a gugli a 2 factor auth kódot. Bukta. Ha mégis belépsz, trey azonnal kapja az összes eszközén az értesítést, hogy valaki belépett egy új helyről a fiókjába, ha szemfüles azonnal ki tud dobni, és megváltoztatni a jelszavát. Még jobb esetben ha gyanús helyről vagy környezetből lépsz be, akkor a Gugli ellenőrző kérdéseket fog tolni, vagy ha be van állítva, akkor a telefonodon kell jóváhagyni a belépést.

Jobb esetben hiába törlöd az egész HUP adatbázist, gyakori backupokból visszaállítják az egészet, max elveszik pár órányi vagy napnyi tartalom.

És egyébként tény, hogy a legtöbb szolgáltatásba elég könnyű besétálni úgy, ha hozzáférésed van az email fiókhoz, amivel regisztráltak oda, de nem mindegyikhez. Van ahol kérnek felhasználónevet is a jelszóemlékeztetőhöz, mák kérdése, hogy az-e a felhasználónév amit sejtesz az illetőről. Sok helyen van továbbá 2 factor auth. A legtöbb oldalra Facebookkal jelentkezik be az ember, tehát hozzá kell férni az FB-hez, ami nem olyan könnyű még akkor sem, ha nincs 2 factor auth. Pl FB engem kizárt amikor külföldről léptem be, azonosítanom kellett az ismerőseimet fénykép alapján, amit nem tudtam, mert a sok iq harcos mindenféle vicces figurákat használ, meg kamu nevet, meg ismerősöm az is aki bejelöl csak mert egy városban élünk.