( _Franko_ | 2016. 09. 19., h - 11:16 )

Bocsánat, ezek nem sötétzöld oldalak, hanem tények.

Egyrészt sokat fizetnek, de nem ezért... tíz éve ott 20 cent volt egy kWh, most sincs 30 cent (egészen pontosan 47,5 százalékkal növekedett az ár), kis hazánkban pedig ugyanebben az időszakban 34,3 forintról ment fel 46,8 forintra, követve az energiahordozó árakat, aztán jött rezsicsökkentés, ami azért nem egy hosszú távon fenntartható állapot, addig volt buli, amíg más állta a különbséget... és persze a német árakban 22 százalék körül van a renewable surcharge, illetve 15 százalék az ÁFA, ez összesen csak 10 százalékkal több, mint a magyarországi 27 százalékos ÁFA... szóval nem ettől háromszor drágább.

Másrészt sehol nem írtam, hogy rózsás a helyzet, vannak problémák és dolgoknak a megoldásán. És meg fogják oldani, ha pedig megoldották, akkor nekik jó lesz, mindenki más meg sírni fog, hogy bezzeg a németek. Nagyon jó úton haladnak és van jövőképük.

"Ja, ezt ők is felismerték, és korlátozzák az új szélerőműveket, illetve csökkentik/megszüntetik az eddigi támogatásokat. Meglátjuk, piaci alapon mennyire lesz jó üzlet."

A szélerőműveken nem volt támogatás. A többi megújulón volt, de azokra se nagyon kell már, a legrosszabb megtérülése a napelemeknek volt, de tíz éve 5 dollár volt egy watt napenergia, most 0,3 dollár... ez jelentősen befolyásolja a megtérülést és megkérdőjelezi a támogatás szükségességét. Nem azért csökkentik és szüntetik meg a támogatást, mert az rossz, hanem azért, mert már okafogyott.

"A napelemed is addig lesz poén, amíg nem fizettik ki veled a költségeit (most mindenki más fizeti). "

Mit fizet mindenki más? :)