( NCK | 2016. 09. 11., v – 23:40 )

A cégeddel kapcsolatban nem tudom mi az igazság, bár a trend nyilvánvaló: Egyre több cég egyre gátlástalanabbul akar az emberek privát szférájába betörve mindenről és mindenről adatot gyűjteni, miért lenne egy is kivétel?
Bevallom, nem végeztem ellenőrzéseket a céged egyik termékével kapcsolatban sem, így csak véleményem lehet, amit a hitelesebbnek mondott oldalak híreiből, fórumokról csipegetek össze (mint ahogy az átlagfelhasználóitok is). Az ott megtalálható információk ezek: Az adatgyűjtés tagadása, majd más cégre mutogatva bagatellizálás, később részleges bevallás, majd végül ebben is megcáfolva lenni. Ez lesújtóan rossz marketingteljesítmény.
Értem én, hogy kicsit későn ébredve a Microsoft is adatokat akar gyűjteni, mint más cégek. Ezzel semmi gond nem lenne, ha a megváltozott feltételeket átláthatóan, őszintén kommunikálva megtudhatták volna az első pillanattól a felhasználók. Lett volna választási lehetőségük, hogy ilyen feltételekkel is akarják-e az új oprendszert, vagy milyen egyéb lehetőségeik vannak az adatgyűjtés kikerülésére, pl. a drágább verzió beszerzésével. Lehetett volna ezt jól is kezelni...

Nem az számít mi a valóság, hanem amit az emberek gondolnak róla. Nem engem kell meggyőznöd, aki nem használom a terméketeket: csupán egy átlagügyfél oldalát próbáltam megmutatni, ő mit gondolhat/érezhet a sorozatos leleplezéseket és a sorozatos helyreigazításokat látva. A bizalom pedig kényes dolog: megszerezni nehéz, elveszteni könnyű.