( kroozo | 2016. 09. 05., h – 13:30 )

nem, nem születik azzal senki sem, ellenben ti állítólag üzemeltettek, viszont azért az olyan elszólásokból, mint pl hogy:
"beragadt a "su" parancs és ~40% cpu-t evett"
=> valószínűleg fogalmad sincs róla, mit csinál a su parancs, mert akkor felmerült volna, hogy nem az eszi, hanem amit indított.

"root@srv:~# gnome-terminal
-bash: gnome-terminal: parancs nem található"
=> a magyar locale egy szerveren ugyan önmagában nem mond semmit, de én még hozzáértő embert ilyennel szopatni magát nem láttam. (pláne nem a root shelljében)

"find / -name gnome-terminal mit mond?
Nincs semmi válasz"
=> ez is erősen úgy hangzik, mintha nem tudnád, mit csinál a find parancs, és hogy a nincs válasz simán csak azt jelenti, hogy nem talált semmit (és nem csak a findnél, hanem úgy általában is, hogy így működnek a dolgok).

nem az jön le, hogy te egyébként azért ehhez értesz, mert ezek bizony elég alapvető dolgok. Személy szerint annyira azért nem tartom esélyesnek, hogy akinek a boss odaadta a rootpasst, az menten telepített rá valami ilyen vackot. Persze lehet, hogy ő cseszett el valamit, ami után meg lehetett könnyebben törni a boxot, de a fentiek alapján ilyen elcseszésre bizony nektek is meg volt minden esélyetek. Sajnálom, ha ez bántó, de ebből sajnos ez látszik.