( blr | 2016. 08. 09., k - 15:12 )

Szó nincs szerverről: „Az Előfizető által igénybe vett tárhely, email tárhely
Ha 100 GB-ot kapok, akkor a „szerveren található lemezterület 50%-nak elfoglalása emailek tárolásával” 50 GB-ot jelent. Egyrészt azért, mert én, mint user, nem tudhatom, mekkora a diszk, tehát ez nem kérhető rajtam szerződésben, így marad a saját „lemezterület”-em, ami 100 GB, ennek a fele 50, ha ennél több levelet tárolok, megsértem az ÁSZF-et.

Tudom, hogy minden ellen védeni kell a szolgáltató seggét, de az ilyen pongyolán megfogalmazott szerződéseknél igen furcsa eredménnyel jár. Pl.:
„E-mailek küldése nem létező címekre” alapján, ha elgépelem valaki e-mail címét, esetleg egy partnernél egy kolléga távozik, a címét törlik, de én nem tudok róla, megsértettem az ÁSZF-et.
„Résztvevés bármely P2P hálózaton vagy csak csatlakozás azt nyújtó szerverhez” alapján, ha a webtárhelyen futtatott kódom letölt egy fájlt egy másik webszerverről, de az adott gépen fut egy P2P szolgáltatás, akkor megsértettem az ÁSZF-et. Akkor is, ha nem tudok róla, hogy a másik gépen mi fut, hanem mondjuk csak egy RSS feedet szedegetek naponta.
„Hosszú futású, felügyelet nélküli alkalmazások, botok vagy daemonok futtatása, tárolása” érdekes probléma: mondjuk kapok egy jó kis ransomware-t e-mailben, ami ugye felügyelet nélkül, hosszú ideig fut. Ezzel az „emailtárhely-használattal” megsértettem az ÁSZF-et, hiszen tároltam.