( kovi | 2016. 08. 04., cs - 11:18 )

ez de komoly :/

szerencsére még nem találkoztam ilyesmivel, de ezentúl jobban figyelek. épp 3 noti van otthon olyan kombinációban, hogy táskában pihennek & egyébként W10-et futtatnak. ha esetleg éppen beindul valamelyik + éppen elhasal a vészleállítás akkor érdekes lehet: a papír egyes fajtái 190°C körül gyulladnak, egyes textilféleségek 170°C körül, ha bármi cellulózban gazdag akkor lemehet 150°C alá is. a táskában lévő szivacs meg először megfolyik és onnantól már nem is a szilárd anyagok égési paraméterei vonatkoznak rá, ez még szebb.

olyannal viszont találkoztam nemrég, hogy működő ThinkPad került táskába figyelmetlenségből: a gazdája leállításra kattintott és nem várta meg a végét. lecsukta a gépet, az meg ott állt kifeszülve valamitől. aludni sem tudott elmenni, mert dokkolóra tett gép volt: a lehajtott LIDre nem szabad reagáljon. szóval egy semmirevaló táskába került, nem ment a vészleállítás, a gép természetesen lefagyott majd egy kisebb közúti eseménynél repült egy elég nagyot. a HDD-t sem tudta kikapcsolni a free fall sensor alapján meg ilyesmi, elég csúnya kár lett belőle.

volt egy Dell Latitude modell is hasonló előzmények mellett kínozva + annál sem ment a vészleállás. ezt speciel én követtem el elég hanyagul :/ azért állt le végül a gép, mert az akku hősokkot kapott. egy akkucserével orvosolható volt a dolog, olcsón megúsztam. ez talán 3-4 éves történet, nem emlékszem már teljesen tisztán. sem előtte, sem utána nem csináltam ilyet, nem tudom akkor minek volt köszönhető a kapkodás.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS