( algernon | 2016. 07. 18., h - 14:33 )

Hat, tudod amikor a sracoknak kell mindenfele uj izekrol dumalni, hogy naluk is meglegyen a tudas frankon, hogy el tudj menni nyaralni, es ne egyes legyen a busz faktor, akkor nem art, ha azt meg is ertik, nemde?

Az ember - jo esetben - nem egyedul dolgozik, es nem csak a managerevel kommunikal. Nem art, ha a kollegakkal is hatekonyan tud beszelgetni, es megvitatni dolgokat, plane, ha ezek a kollegak esetleg egy masik irodaban, netalantal orszagban, vagy akar foldreszen vannak. Az a jo magyar hunglish kiejtes amivel sok ember meg van aldva kishazankban, bizony nem tul jo, amikor tenylegesen angolul is kellene beszelni, sokat. Mert neha kell, es nem csak a billentyuzet felett ulni es kopogni be a kodsorokat.

Es itt nem arra gondolok, hogy egy ujabb felesleges megbeszelesen kell egy ertelmetlen prezentaciot eloadni, hanem peldaul arra, hogy a frontendesekkel, illetve a data scientistekkel megbeszelni, hogy nekik milyen metrikak kellenek, mennyi, hogyan, es kulonben is. Van amikor a beszednek, a kommunikacionak kulcsfontossagu szerepe van, es ott nem art, ha az ember ertelmesnek tud tunni, netan meg hatekony is.

Es hogy miert kell ezt feltetelnek beirni? Mert rengetegen nem kepesek erre, hogy a gondolataikat osszeszedve, koherensen elmagyarazzanak valamit olyanoknak, akik nem kovetik a git logot.

--
|8]