( muszashi | 2016. 06. 22., sze – 13:56 )

Így van, van ami helyfüggő és van ami globális...

Itt konkrétan most helyfüggő dolgok miatt lépek (egyre többször hallottam, láttam olyat amit én már nem szeretnék. Sajnos nő az a réteg aki nem tud és nem is akar civilizált ember módjára viselkedni a családjuk szintén nem. Tanulási hajlandóság nulla, viselkedés, tisztelet a felnőttek, diáktársak iránt nulla, jogok száz. Ha normálisan szólsz ötször nem hallja meg, ha felemeled a hangod, akkor hogy beszél már velem he a válasz, ha netalántán megfogod, akkor 10 perc múlva ott a család, bezzeg szülőin, fogadóórán sosem láttad. ....és most nagyon-nagyon finom voltam, az igazán durva dolgokat nem írtam le. /rendőrség, stb/ )

...de amiért nem megyek inkább másik iskolába az már globális jelenség. Amit ma csinálnak az oktatással és ami ma történik az olyan szinten elkeserítő, hogy egy jobb gyerekanyag reményében sem vállalok utazást. (ez helyben volt)Ha úgy egyébként rendben lenne az oktatás, lehet ingáznék. De nincs rendben...

Persze lehet csak kiégtem és egy év "alkotói szabadság" után visszamegyek majd. Most nem érzem így. Van 2-3 osztály, akikhez örömmel jártam be, volt értelme, ők hiányozni is fognak, de mellette túl sok idő telt el úgy, hogy túlélésre játszottam. ...és én voltam az, aki egyébként még bírt velük, én kaptam a nehéz feladatokat, meg is csináltam, csak közben belül elég lett.

Idén is volt persze nálam osztályok versenye (minden évben a legjobb infó átlagú osztály tortát kapott tőlem az év végén, nem a sulitól, hanem tőlem), meg is nyerte idén az egyik hatodik 3,91-es osztályátlaggal, ők ügyesek voltak, de onnan is visznek el más iskolába gyereket jövőre, mondhatni a java elmegy. (tavaly hetedik, tavaly előtt nyolcadik nyerte a versenyt)

--
Rózsár Gábor (muszashi)