( xclusiv | 2016. 04. 22., p – 12:03 )

"És találkozol a többi keresővel bárhol? Egyáltalán kipróbáltál bármennyit belőlük? Láttál már bármilyen új funkciót a szokásosnál?"

Sorrendben: igen, igen és nem.

"Ott volt pl. a legjobb kereső, a Yauba. Először ők használták a tematikus keresést, a continous scrollt mint a legjobb funkciót amit valaha egy ilyen használt, az előnézeti képet, a private searchinget, mivel nem tudták magukat mindenhova benyomni, nem volt pénzük reklámra sem, végül eltűntek."

Soha nem hallottam róluk.
Mindenesetre a continous scroll-tól agyfaszt kapok, szóval lehet hogy találkoztam csak hirtelen felindulásból be is zártam, de előtte blocklist-re tettem. Majd szétnézek a blocklist-en.

"A fentieket a többi keresőnek részben sikerült volt átvenni, de a gigaóriás valahogy egyikre sem képes, csak profilgyűjtésre, meg ezek alapján összeállított totálfals találatok adására, illetve ugyenezt szereti reklámra fordítani."

Blah blah blah.
Az a helyzet, hogy én a google-el megtalálom amit keresek (pl. a legnevetségesebb dolog, hogy a ms download oldalán is google-el tudtam megtalálni amit kerestem), ezekre a funkciókra pedig nincs szükségem _nekem_.
És nem tartom kizártnak, hogy ez a felhasználók többségére igaz, és csak egy elhanyagolható méretű kisebbségnek van erre igénye. (Más szempontból amúgy én vagyok egy elhanyagolható kisebbség része, akit egyszerűen nem szolgálnak ki a nagy mamutok - ilyenkor fakkolok én is.)