( end | 2016. 03. 22., k - 12:02 )

Mindkettő igaz lehet, de a "mesterség" gyakorlása hozza a rutint, - ha mondjuk most Debian-t kellene telepítenem, akkor enyhén szólva is körülményes lennék.

Az "Office" telepítéséről én is ezt gondolom. - Ha elmennék most a "boltba" és vennék, - ha kapnék persze 2013-ast, - csont nélkül menne fel. (Lenne rá egy karton söröm.) Az én problémámat szerintem, a hibásan detektáló, szoftvervédelmi mechanizmusok okozzák.

Hiszen akkor, először miért is hagyta "Rendszergazda" módban indítani a Word-Exel-PP hármast, (a telepítést először az Office telepítő befejezettnek nyilvánította..!) részletesen konfiguráltam is azokat, - több mint negyed órát futottak, - a bajaim a "user"-módra váltástól "kumulálódtak". (Ami mint tudjuk "auto-uninstallal" zárult, gyakorlatilag leszedte önmagát a gépről. Csak néztem, mint a moziban..) :)

Régi tapasztalat, (tanmese, de megtörtént) Egy "tasakos" XP-t vásároltam anno 2002-után valamivel. "Hátulgombolós" Windows telepítő voltam, "elcs*sztem" az "online" aktivációt, talán ötször is próbálkoztam. A rendszer elkönyvelte "kalóznak" a kifizetett OEM verziót, aktiválni is csak telefonon, magyarázkodás mellett sikerült. (Azóta is itt van a lábamnál a gép. Működik, de "online" GA-t nem mernék ráengedni.) Talán kellett azóta mégegyszer belső változások miatt aktiválnom ismét, és kipróbáltam. Nem fogadta el "online". Ennyit a szoftveres auth. algoritmusokról.