( Hunger | 2016. 02. 21., v - 19:03 )

Ebben a világban vannak olyan arcade és konzoljátékok, amiket 20 évvel a megjelenésük után tudtak csak feltörni.

De abban azért ugye egyetértünk, hogy az iPhone/iOS törésekre kicsit nagyobb a kereslet, mint 20 éves Z80 játékok másolásvédelmének törésére? ;)

Az iPhone esetén teljesen custom CPU-t használnak, aminél elvileg belső IP-blockban is meg tudják oldani lényegében 0 költséggel.

A fejlesztési költség sem nulla és a potenciális patent sértés sem, amelyet elkövetnek ezzel. A haszon közelebb áll a nullához számukra.

FBI != NSA. Az FBI-nak a törvényi kereteken belül kell működniük.

Amiket példának hoztam mind FBI akciók voltak és bőven a törvényi keretek között csinálták (pedig voltak meredek bitcoin lefoglalások és túlkapásos pedofil rajtaütések). Ehhez képest egy ilyen forensics feladat teljesen általános téma és mint írtam a RAM-os példát, nem kellenek hozzá nagyon extrém módszerek, ezek simán rendelkezésre állhatnak náluk, vagy valamelyik partnercégüknél.

Gondolhatod, hogy nem ez az első iPhone, amelyik az FBI kezébe került hogy hozzá akarnak férni a rajta lévő adatokhoz és most meglepődve tapasztalták, hogy PIN kódot kér a készülék...

Ahogy írtam korábban, ez is csak a pénzről szól. Az FBI-nak olcsóbb lenne a bírósági végzésre hivatkozva az Applere hárítani a feladatot és későbbiekben is így tenni (sőt lehetőleg univerzális megoldást találni a problémára), hogy ne drága szakértőket kelljen felkérni minden esetben. Az almás cég meg bolond lenne extra munkába vernie magát és elesni későbbi bevételektől.