( Hiena | 2016. 02. 20., szo – 21:52 )

Az egész csak egy pitiáner show műsor. Az Apple és az összes többi nagy cég akkora privacy adatbázisokkal rendelkezik, hogy az összes állami szerv megnyalná az összes ujját utána. Eddig a hárombetűsök nem nagyon ugráltak, és nem nagyon akartak mit kezdeni ezzel a mézes bödönnel, de mostanában egyre inkább nyalintanának belőle. A techcégek nem adják, mert fosnak, hogy a [del]birkák[/del] tisztelt felhasználók szarrá perelnék őket, ha a biztonságban hitt csöcsös-pöcsös képeik a hatóság kezébe kerülnének.
Ez a kutyahecc, nem a telefonról szól.
A techcégeknek azt a látszatot kell tartaniuk, hogy ők védik a felhasználók adatait. (Annak ellenére, hogy a rendszrgazdáik a kiskorú, tiniribanc felhasználóik, felhőbe fellőtt, meztelen képeire verik.)
A hatóságnak kell egy precedens, hogy a techcégek ajtajának résébe ékelhessék a lábukat. Ma egy telefon, holnap az összes privát üzenet, holnapután öt másodpercenként egy geotaggelt kép a telefonról.
A céges backdoorok már mind ott figyelnek a telefonokon, amióta a szolgáltató/gyártó alkalmazásokat telepíthet és törölhet a felhasználó telefonjáról. Ezt a menetet már rég elvesztette az átlagember, mikor hagyta, hogy ne legyen teljes kontrollja a készüléke felett.

--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "