( inagy | 2016. 02. 12., p - 00:22 )

Nem olcsó, de venni kell egy XRGB-mini Framemeister-t Japánból ami kimondottan az ilyen retró kütyük lehető legkevesebb kompromisszummal HDMI-re konvertálásához van kitalálva, illetve egy HDMI capture dongle-t ami pedig arról mintavételez. :D Kár hogy ez a setup árban már egy komolyabb videókártya ára :| És a Framemeister szállítási költsége is eléggé gyomros. De előbb-utóbb lesz ilyenem.. :)

Nekem is a C64-hez kellene valami okos megoldás, kár hogy közvetlen RGB kimenetet nem lehet a VIC-ről lopni mint a NES esetében. Esetleg egy Turbo Chameleon kártya ami megint árban kb. annyi mint a fenti kombináció, cserébe viszont még ad egy csomó plusz funkciót a VGA kimeneten felül (emulálja FPGA-n a VIC-et a busz forgalomból). És akkor csak egy VGA grabber kell. (szintén nem olcsó)

Egyébként én az EasyCap-ből ennyit tudtam kihozni maximum :( http://www.lemon64.com/forum/viewtopic.php?t=46797&sid=290916afe31692aa… Az a csíkozódás a tetején folyamatosan jelen van. Érdekes módon ugyanez az S-Video kábel hibátlanul működik egy külső S-Video -> VGA konverterrel, illetve egy Acer projektor S-Video bemenetével is próbáltam és ott is stabil képet produkált.