( luisex | 2016. 02. 04., cs - 07:56 )

Szia,
Bár nem jártam utána az "eszköznek", amiről beszélsz,de... nem hinném, hogy varázslat... bocsánat, ismeretlen hatásról kellene beszélnünk.
A magnetikus levitációt már elég régen feldeztük, sőt, már a fizikai szabályait is egész jól definiáltuk ennek a hatásnak, és irányított körülmények közt reprodukálható úgy, hogy számunkra javarészt az előnyös tulajdonságai maradjanak meg( https://en.wikipedia.org/wiki/Magnetic_levitation ).
A másik apróság, hogy a "klasszikus fizikai munka" már rég nem eszerint van megmagyarázva ( maximum a mechanikai munka ) , hanem kicsit komplexebben: https://en.wikipedia.org/wiki/Work_%28physics%29 ( különben sem az elektromos, sem a termikus munkának nem lenne mérhető értéke. Gondolj csak a fűtőszálra, az is munkát végez, mégsem mozgat semmit... )
A harmadik apróság a felvetésed kapcsán az maga az állandó mágnes, ami bár elsőre misztikusnak hangzik, de mégsem az, de ezt nálam kompetensebb emberek jobban leírták már : https://en.wikipedia.org/wiki/Paramagnetism .
Sajnos, azok alapján, amit leírtál (Bevallom, nem kerestem utána a "Coler konverternek"), ez a mágia is csak jól hangzik, de valójában minimális fizikai ismeretekkel belátható, hogy semmi különleges nincs benne, csak jól néz ki, és a legtöbben nem emlékeznek az általános és középiskolai fizika tananyagára a mágnesesség terén...
Üdv,
LuiseX