( khiraly | 2016. 01. 11., h – 17:18 )

Az autos toltom, es a OnePlus One-hoz hozzaadott tolto is mikrousb kabellel 1.77A@5.15V-on tolt.

A OnePlus One akkumulatora 3100mAh@3.7V. Azaz 11.5Wh.
A fenti toltok idealis esetben masfel ora alatt feltoltik a telefont.

Nem vagyok meggyozodve, hogy ennel gyorsabban kellene tolteni egy telefont.
Sokszor a Oneplus one-on is inkabb bekapcsolom a kepernyojet, mert akkor csak 1.15A-rel tolt, hogy ne forrosodjon fel a keszulek (kocsiban), otthon meg inkabb egy Sony toltovel toltom, mert az csak 600mA-rel tolt.

Szerintem ennel nem gyorsabb annyival az USB-C tolto, mint amennyire nincs elterjedve. En inkabb maradok a mikroUSB-nel. Raadasul nem forrosodik toltes kozben sem a telefon annyira.

Ejszaka igazabol tok mindegy, milyen gyorsan tolt fel (600mA-rel 4 ora alatt toltodik fel).

Ugyan nem olvastam utana, de az a sanda gyanum, hogyha 5.0V ala esik a feszultseg, akkor az OPO nem szed annyi aramot, mint tehetne, es igy beall minden toltonel a maximumra. (sonynal 600mA-re, Lenovonal 760mA-re, szgepnel 480mA-re etc). Szoval nezi a feszultseget, es ha csokken, akkor adaptalodik. (fenti tesztek mind ugyanazzal a kabellel lettek elvegezve).

Tuti vegigmernem az aramfelvetelt, hogyha egy ilyen 3A-t tudo csoda kerulne hozzam. 3A mar nem jatek, abbol tenyleg lehet tuz....

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....