( hrgy84 | 2015. 12. 26., szo – 12:06 )

En foztem mar elsozott levest, es ha nem egy fel sotarto esett bele, akkor pont az tudja megmenteni a levest, hogy a krumpli felvesz egy rakas sos vizet, es utana rapotolok ugyanennyi tiszta vizzel. Igy ugyanis erdemben nem novekszik a leves mennyisege, viszont csokken a sotartalma (hiszen a krumpli egy csomo sot+vizet felszivott). Ha viszont a krumpli nelkul potolnek ra vizet, akkor lenne egy csomo levesem, amivel - foleg az egy szemelyes mennyisegeknel - nemigen tudnek mit kezdeni. Ugyanis nem az szamit, hogy egy deci, ket deci, tiz deci vizet teszek hozza, hanem hogy ez az egesz hogyna aranylik a leves egesz mennyisegehez. Persze, a dolog ugy is mentheto, hogy leontok a levebol, viszont akkor meg a fuszer is karba vesz, amit beleraktam.

Es pont ezert is hulyeseg a vegkonkluzio, hogy akkor tegyunk meg hozza mindenbol. Eleve, a zoldsegnek ido kell, mire puhara fo, viszont az elsozott levest altalaban a fozes kozepe-vege fele fedezzuk fel, ha akkor teszunk bele mondjuk zoldseget, akkor ami mar benne van, szetfo, amit meg most tettunk bele, az meg ugyis felig nyers lesz, mert kozben meg ehesek vagyunk, es/vagy ehes a csalad.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik