( uzsolt | 2015. 12. 23., sze – 19:32 )

Szegedhez közel lakom, de inkább bajai verziót csinálok - kevesebb vele a macera. Nagyjából annyi, hogy fogod a halat, a hagymát, felrakod vízben főni, majd mikor a habját elforrja, megszórod pirospaprikával, kicsit még igazítasz az ízén és kész.
Nem kell hozzá se halászlékocka, se halászlésűrítmény, anélkül is nagyon finom lett (bár első kóstolásra sós lett, de a tányérra kerülve valahogy megjavult - azóta jó :) ). Szegedi halászléfesztiválon ettem már rosszabb halászlevet is :)

Jó, persze a halat besózom, a hagymát megpucolom, apróra vágom (pontosabban egy daraboló-készülék, vidám alaptermészetű vagyok, a könnyeket nem szeretem). Tésztát nem főzök hozzá, ebben maradok Szegednél.

Idén bő 2 kg pontyszeletet vettem, meg 3/4 kg busafilét (asszony nagyon fél a szálkáktól).