( Chain-Q | 2015. 11. 29., v – 16:56 )

Az aktuális fejlesztői verzió (SVN trunk) mindig a legutolsó stable release-zel fordul, a legutolsó stable meg saját magával és az egyel korábbi stable-lel. Egyébként mivel a fordító maga direktben használja a kernel syscallokat ahol lehet, és nem épít semmilyen külső libraryra (ha jól rémlik), ezért egy bármilyen FPC stabil bináris megfelelő a bootstraphez és nem kell semmi más (unitok se, meg semmi).

Pl. leszedsz egy 2.6.4-et a freepascal.org-ról, kiszeded valahova a ppc386-ot belőle (más nem kell!) és így fordítasz 3.0-t magadnak:

svn co http://svn.freepascal.org/svn/fpc/branches/fixes_3_0
cd fixes_3_0
make all install FPC=$HOME/some/path/ppc386-stable INSTALL_PREFIX=$HOME/my_fpc

Kb... Nem tesztelve, de nagyjából. :D Ez legyárt neked egy full 3.0-t a $HOME/my_fpc-be az $HOME/some/path/ppc386-stable-t használva mint bootstrap compiler.

Amúgy annyit a mentségedre fel lehet hozni, hogy az FPC 1.x és a 2.x között elég sok idő eltelt, szóval a korai 1.x-ekkel le sem fordult a 2.0... És akkoriban még a fent részletezett rendszer is eléggé gyerekcipőben járt... Másrészt ez nem most lehetett, mivel a 2.0 sztem ilyen 2004-2005 környékén jött ki, szóval... :) Nem lehetett egy túl friss distró az, bár a .x-eken múlik minden. Meg hát nem hiszem h. egy GCC 2.95.3 lefordít egy GCC 4-et neked, pl... Az kb. ugyanez.

Szerk: na megnéztem, a Debian 6 (squeeze), az FPC 2.4.0-t szállította. Nem tudom hogy sikerült az 1.x-et idekeverni. :)

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-