( kovi | 2015. 11. 11., sze – 09:09 )

szóval nincs válasz. mindegy, így is válaszolok neked, lent találod majd - akár ugorhatsz is.

szóval nem szidom, hanem röhögöm. a Heuer specialitása a viszonylag percíz, alkalmanként viszonyítási alapként is használható mechanikus órák tervezése és építése (hagyjuk a szemüvegeket stb). mindig is ez volt amiben utaztak, és meglehetősen jól csinálták. amikor még nagyapám sem volt gondolatban, már akkor ezekkel a szerkezetekkel mértek versenyeken - sőt, regisztrált rekordokat mértek vele, mint hiteles eszközzel. vagy később pilóták használták - éles, háborús körülmények között. a hajóórákról nem beszélve. hivatalosan elismert megoldásokkal és krono certtel, alapból.

ehhez képest most fogsz egy random számítógépet - annak kell megfelelnie, hogy beférjen ⌀38-ba és Androidot futtasson. a Heuer mérnökeinek vélhetően halovány gőze sincs mi a szar van a tokba építve, mint írtam ők másban utaznak, nem IT. a kettő közötti hasonlóság olyasmi, mint az asztalomra lökött 200Ft-os és a kint álló autóm 16-os kereke között. mindkettő tud gurulni, illetve ha kifúrom a 200-ast, akkor egy méterben megfelelő játékautóra pár sör után rá tudom fogatni kompromisszumokkal, mint kereket. majd ráírom alkoholos filccel, hogy OZ, ettől lesz igazán olaszos imitáció. biztosíva a másnapi jókedvet.

vissza az élő helyzethez. a lényeg itt az, hogy a tok egy ötven éves legendáról legyen utándolgozva, illetve a dial tökéletesen legyen lekoppintva a régiről. utóbbi esetén még a legyártással sem kell erőlködni, elég ha a rendszer imitálja. jah, meg virítson egy (x)pixel széles TAG Heuer felirat is a képen, mert így rá lehet írni 1500$-t és talán jobban elfogadják, mint "órát". főleg, mint svájcit - bár talán a tokja lehet egyedül svájci, meg valami szél egyszer majd ráfúj az üvegre ami egyszer már átfújt Svájc fölött is.

komoly. mondjuk nekem végül is 8, hogy mit csinálnak.

--

Swatch: igen, egy svájci brand. a divatnak alárendelt sajátmárkás karórájuk nem sok vizet zavar, de legalább órának nevezhető, főleg a motorrugós mechanikus vonal. a hangsúly az órának nevezhetőn van, bár többször így is a kínai szó jut eszembe (nem mindig). amennyiben mint csoportot nézem, már más a helyzet: Omega, Breguet, Hamilton, Longines is náluk játszik, melyek eléggé svájci órák.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS