( kovi | 2015. 11. 10., k – 15:35 )

a prémium márkák felső szintjéről beszélünk, ezek nemigen szűnnek meg. ha piros hó esett, akkor sem fenyegette őket megszűnés: mechanikus vonalon mindig volt saját kaliberük és anyagilag is stabilnak mutatkoztak. így nem érintette őket az ETA ténykedése, mely kihasználva a kvarcos gagyihangulatot kilóra megvette a hánykolódó egyszerűbb brandeket (tulajdonképpen a szerkezeteiket), hogy ezután -a sajátjait is beleértve- annak adhasson belőle akinek ő maga akarta.

kvarc: akkor, amikor ezek kiszorították a mechanikus karórák gyártóit, akkor elsősorban olcsóságukkal szedték az áldozataikat. ha csak az árra fókuszálok, a hírben olvasható 1500$ nem kevés pénz, szóval nem ugyanaz a helyzet. btw kvarc esetén a minőséget (már ami minőségnek említhető) évtizedekkel ezelőtt is a prémium márkák adták: kvarc Omega, Longines stb, nem kevés pénzért. miközben nem szorították ki a mechanikus vonalat, sőt.

tudom, hogy vehetek, egy közepesebb gyűjteményem van. egyébként elektronika esetén is is lehet minőséget keresni, a kiforrottabb billegőmotoros és a hangvillás modellek egyaránt okésak (Bulova Accutron stb.)

ui: a linkelt óránál rondábbat életemben nem láttam :)

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS