( kovi | 2015. 11. 05., cs - 15:25 )

így van, de sajnos a FOSS felhasználói táborának az egyik első érve az ár. mint ahogyan most is, lásd fentebb. nem akarom mosdatni magam, én is érveltem ezzel anno. ti tudjátok a legjobban, hogy ez alkalmanként megmosolyogtató - főleg ha a másik oldalon csak aprópénz áll egy kiforrottabb termékért cserébe. ott már csak a használhatóság és a "minőség" határoz (meg a mutyi, de szándékosan írtam otthoni felhasználókat).

pl. ha a M@llt választom, náluk az éves konstrukció díja ~2e Ft bruttóval több, mint amit példaként írtam. cserébe ott az infó, mit tartalmaz. maga a box egyébként kb 10cm-es élhosszú lapos papírdoboz, amiben van egy nyomtatott kártya, kb. mint a Windows update verziók esetén. ezzel letöltheted a telepítőt a lic.portálról az adott gépre és telepítés után aktiválhatod. 5 gépre kb 20 nettó lenne, ott valamivel jobb ár/érték arány jönne ki.

szerintem csak azzal lehet ellensúlyozni, ha egy olyan szoftvert varázsoltok végre a LO-ból, amin nincsen fogás. biztosan nem könnyű, de én nem gondolom lehetetlennek. egy végre 100%-os kompatibilitású, stabil és gyors alternatív szoftver, esetleg ismerős kezelőfelülettel (a felhasználókra értve) mindenkinek érdeke lenne. még annak is, aki soha nem használja majd.

btw a webes verziót szándékosan nem írtam. kisegítő lehetőségnek is kevés.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS