( khiraly | 2015. 10. 07., sze – 09:08 )

Ha az eszkozokon levo gyari szamra gondolsz, azzal az a baj, hogy mindegyiken mashol van, rengetegrol lekopott. Szoval az ugy nez ki, hogy minden eszkoznel keresni kell, meg emelgetni. Pl. van olyan nyomtato, ahol az aljan van.

Persze van olyan hely, ahol a szobaban van az ajto mellett kiragasztva a szoba "leltarja".
Ennek is megvan a hatulutoje. Egyreszt "tobb leltar" van kiragasztva. Masreszt koltozesnel nem egyertelmu a bentlakoknak, hogy vigyek-e magukkal a leltart vagy nem.
Es tenylegesen ugy van, hogy valamikor szekrenyt is viszik magukkal, de van ugy, hogy meg a nyomtato is marad. Szoval a szobara kiragasztott leltar az 1-2 even belul teljesen obsolete, es tovabb tart kisasolni, hogy mi merre hany meter, minthogy ujrairni az egeszet 0-rol.

Aztan van olyan, hogy szemelyhez kotik a leltarat (ezt fokent laborokban vegyeszeknel hasznaljak), ahol egy cucc 20-40 millio forint korul mozog, es nem nagyobb pl. egy A4-es nyomtatonal (dns szekvencialo pl.).

Ennek is megvan a hatranya. A legnagyobb az, hogy amikor leltarozas van egy epuletben, azt nyari idoszakra celszeru szervezni, hogy a "munkat ne hatraltassuk". Ugyanakkor nyaron a dolgozok fele szabadsagon van, es altalaban mindig az, akinek a neven vannak a cuccok (mivel altalaban az ilyenek magasabb beosztasban vannak -> nyaron veszik ki a szabadsagukat).

Aztan van olyan hely, ahol minden cuccra, az utolso szelepre, foelzaro csapra is rozsdamentes lemezbe gravirozott 14 jegyu szam+betu van. Ahol a kemikalia megkoveteli, ott muanyagba van ugyanez.
Noh ott potolni egy cimket is 2 dolgot vonz magaval: 1. le kell gyartatni az uj cimket kulsos gravirozokkal SAP rendszeren keresztul
2. hetekig keresni a felelost akinek a nyakaba lehet varni a bileta hianyat/seruleset.

De nem akarok itt nagyon belegazolni az elmeletedbe, maradjunk annyiban, hogy az enyem is csak egy velemeny. Es ugyse nekunk kettonknek kell megvitatni egy kepzeletbeli intezmeny leltarozasat.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....