( muszashi | 2015. 10. 04., v – 12:51 )

No igen, de a szélmalom drága dolog. Hol tudnék én egy multihoz hasonló felhő infrastruktúrát működtetni, hogy a saját magam által kínált felhőbe költöztessem fel az ügyfeleim. :)
Mivel a fő profilom a szerver üzemeltetés (régebben kliens is volt, de azzal már megbíztam idei évtől egy kollégát, mert egyedül sok volt -szerencsére-) így alapvetően érint a felhő trend, hisz ez a saját szerverek megszűnését és a szolgáltatások felhőbe költözését jelenti. (Sőt láthatóan akár a kliensekét is) kevesebb üzemeltetni való szerver (és esetleg kliens), kevesebb munka.

Azt gondolom az ügyfelek üzleti feladatait eddig is sikerült megoldani (van 10 éve létező ügyfél is), gyors, emberi, hatékony problémamegoldással, a scriptek futásával nem fárasztottam őket, elvem a jó üzemeltetést észre sem lehet venni. (Azt hiszem, ha külsősként hivatalos vagyok a céges bulikra az sokat elmond a jó kapcsolatról.)

Nem azt mondom, hogy nincs értelme a felhőnek, mert vannak olyan esetek amikor igen. Sőt. Ugyanakkor mindent és minden áron a felhőbe tenni nem hiszem hogy érdemes. Ma egy csomó olyan dolog kerül a felhőbe, ami nem hoz semmi előnyt ez által, ellenben tán a költségeket növeli vagy ha nem is, de még olcsóbb sem lesz. Azt hiszem kissé átestünk a ló másik oldalára és túl van tolva ez a felhő bicikli.

--
Rózsár Gábor (muszashi)