( muszashi | 2015. 10. 03., szo – 14:19 )

Jól érted. Illetve még ott azért nem tartunk, csak ők szeretnék költöztetni, hogy a tulajdonos hogy dönt, az majd két hét múlva szerdán dől el amikor mikor beszélünk. Egyrészt szerintem tetszik neki ez a mindenhonnan elérjük vékonyklienssel ugyan azt a felületet bullshit, másrészt azért azon is elgondolkodott amit mondtam, hogy a felhő végül is másnak a gépe. -eddig csak telefonon beszéltünk erről-
Van ahol egyébként ennek lenne értelme, de szerintem ez tipikusan nem az a hely, mindenkinek van laptopja, amit kedvére tekerget, nem igénylik az egységesítést azon túl, hogy a vpn-en keresztül ugyan azokat elérik kint, mint bent. (műszaki mérnökemberek) Csináltam én már 10 éve vékonyklienses hálót iskolában, szóval nem tartom ördögtől valónak, de ide szerintem nem kell.
A tableten meg telefonon is lehet dolgozni (elhangzott) meg szerintem megint egy bullshit, mert ezek tartalom fogyasztása valók, nem létrehozásra. Sarkos leszek, de az érintőképernyő szerintem egy evolúciós zsákutca munka céljára, ha a munkához gépelni kell... ...nekem legalábbis eszembe nem jutna pár oldal szöveget tableten pötyögni... Szóval laptop így is úgy is kell, így a gépvásárlás megspórolása csak részben igaz, max annyiban hogy elég a tecskós 80 rugós laptop. :)

Igazából ezek a népek a szervert akarták felhősíteni, csak mondtam hogy helyi fájl szervert én nem raknék fel felhőbe, merthogy a helyi gigabites háló azért csak gyorsabb mint a felhős netkapcsolat. (főleg elég lassú adsl van ott és a vonalakból jelenleg ez a max amit ki tudnak hozni, upc nincs, esetleg mikro-s szolgáltató lehet még) Oszt mégiscsak 300 giga adat van a szerveren.
Aztán erre mondták, hogy akkor a klienseket is, mert akkor nem kell mozgatni az adatokat, hanem ott szerver és ott a kliens a felhőben, csak a képernyőképet kell mozgatni a neten. Így aztán a részletes felvonulás kb nem járható, mert ha a szerver felmegy, akkor végül is minden fontos felmegy. (a szerveren van smtp+imap szerver is meg csoportmunka és persze a samba)Ha meg a kliens megy föl akkor minek menne ki a netre, hogy azon keresztül a benti szervert érje el :)

--
Rózsár Gábor (muszashi)