( krix | 2015. 10. 02., p – 18:42 )

Hm érdekes, ilyen kis cégnél felhőbe mindent ?? Amit felsoroltál az rendben van, de majd valaki jól megköltségvetési hogy mennyibe van a felhő + mennyibe a mostani üzemeltetés.. kekeckedőknek még beleszámolhatjuk a nem vékony kliens áram számlát is esetleg.

Mondjuk lehet érvelni azzal hogy pont a "kiscégnél jó a felhőőő". Jah azt ha nincs net nincs munka, ha elfelejtették befizetni a netszámlát nincs munka, ha kiszántották az optikát nincs munka :) Felhő esetben. Még ha lokálisan vannak a cuccok, akkor lehet munka. + arra kíváncsi lennék, hogy a felhős vékony kliens ugyan hogyan fog nyomtatni az XY hálózati nyomtatóra ami fizikálisan van ott helyileg? :)

Ha pedig eddig nekik ez megfelelt, miben hozna nekik a felhő extrát ? Perpill minden előttük van, felhő után minden "mögöttük" lenne. Új rendszer, specifikus programok merre futnak, privacyról ne is beszéljek ... Esetleges könyvelő program, vagy bármi egyéb ami cég policy szerint nem igazán kellene hogy máshol legyen.

btw mellékszál, de "félig felhős cucc", azon csodálkoztam amikor a kormányhivatalok + járások létrejöttek azt hogy sikerült összehozni hogy az iktatórendszert átültették webre komplette (félig felhős) egy 3rd party nem állami cég szervereire....

Szóval valóban érdekes beszélgetés elé nézel és én várom a fejleményeket! ha publikus lesz :) Tényleg érdekel mire jutottatok :)