( mhmxs | 2015. 07. 18., szo – 19:41 )

"a nyelv amit használ tökéletes" az egy dolog, hogy nem tökéletes, mert a többi sem az, az meg egy másik dolog, hogy alapjaiban elcseszett, ne keverd össze a kettőt plz. Fából vaskarika, ami az utóbbi 10 évben a php körül történik, és sok újjítás csak fokozza káoszt.

"azt sem jelenti, hogy aki PHP-re fejleszt, az hülye" azt nem jelenti, de mégis a sok hülye php-ra fejleszt. Kérdeztél már meg random php fejlesztőt hogyan működik pontosan a GC? Vagy hogyan alakítja át a típusokat, és hogyan tárolja a memóriában?

"Csak mert divat fikázni" nem divatból teszem, hanem sok éves fejlesztői és üzemeltetői tapasztalatból.

"nem kellene egy egész community-t elásni a nyelvvel együtt" nem ástam én el senkit sem, megvan a php-nak helye, csak sajnos az estek többségében nem arra használják, amire való, és megy a gányolás. Érdemes csak megnézni a divatos Laravel keretrendszer ORM rétegét. Hát egy vicc.

"Tény hogy a php inkonzisztens" Az a helyzet, hogy bizonyos fejlesztési méret fölött, és karbantartási idő után minden dinamikusan és gyengén típusos nyelvet alkalmatlannak tartok munkára, és a php meg csak rátesz egy pár lapáttal (a linkelt oldalon található problémákkal).

-
Konténerezett Hadoop és Cassandra cluster konfigurálása - harmadik rész