( Chain-Q | 2015. 06. 19., p – 20:34 )

A 3.8 bejelentésben említett ACube Sam460 alaplap az vadiújan megvehető, dughatsz bele Radeon HD-t, valamint a szintén Amiga-környéki A-Eon cég AmigaOne X5000 alaplapján már demózták a rendszert, ami egy multicore 64bites Freescale-re épül és még csak most van készülőben. Jelenleg ez (lesz) a választás, ha nem akarsz használt gépet venni. A Sam460 persze inkább egy morcosabb ARM teljesitményét tudja, semmint high-end gép, ha a RadeonHD-t leszámítod... Csak nem annyiba kerül.

Hogy fog-e az akciós médiamárktos/teszkós pécén/laptopon fog-e menni a rendszer a közép-közeli jövőben? Biztosan nem. Bár már lett emlegetve egy x86_64 port, de az is világosan meg lett mondva, hogy - akárcsak PPC-n - egy szűk, kiválasztott hardvercsoport lehet támogatva, nem pedig bármilyen kacat ami szembe jön. És - ha egyáltalán lesz ilyen, jelenleg nem folyik a háttérben ilyen munka, amennyire én tudom - az is tuti, hogy ez nem hónapok kérdése, mire kiadásra kerülhet...

Szóval egyelőre maradnak a PPC-k... Mondjuk aki amigás hardveren szocializálódott (és a MorphOS felhasználók többsége azért ilyen), annak nem fura 10 éves gépet használni... Használunk mi annál öregebbeket is... :)

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-