( lazly | 2015. 05. 11., h – 12:21 )

Ket honapja vettem egy kington hyperx 3k 120GB-t, legnagyobb megelegedesemre. Semmilyen lenyeges eszrevetelem nincs azt leszamitva, hogy mind irni mind olvasni pofatlanul gyorsan lehet, pedig egy 7 eves gepbe kerult, ami ugyan anno messze nem az alja volt, mar cserere szantam, gondoltam ezt meg megprobalom, max az uj gepbe kerul at az SSD. Igy csak SATA2 van benne pl. De par evig meg nem lesz uj gepem azthiszem, nagyon jo. :)

XFSel hasznalom, LVM es minden egyeb nelkul. /tmp, /var/log, stb-k tmpfs-be kerultek, van ra RAM. Max annyi erdekesseget csinal (valoszinu az alaplap, de eddig 3 vinyoval nem vettem eszre, most hogy SSDis van meg lattam), hogy 0-as portra van dugva az ssd, megis hol sda-nak, hol sdb-nek latja. Persze UUID-s fstab miatt teljesen lenyegtelen, csak erdekes.

Amugy bevallom, annyira nem neztem utana hogy a Linux minek fog orulni (oreg hiba), ez megtetszett, szep adatokat irtak rola, ara is jonak tunt, volt is raktaron, hat ez lett. Szerencsesen belenyultam. :)

-------------------------------
"A gorog katolikus noknek 8 dioptria alatt nem kotelezo a bajusz!" avagy "Nozni csak muholddal lehet..." | http://lazly.hu