( BZoltan | 2015. 04. 28., k – 10:51 )

Tehát.. fussunk neki mégyegyszer.

Egyrészt a kripto libek azért erősen az a kategória ami a platform vagy legalábbis egy security framework része. Ha egy alkalmazás fejlesztője mégis úgy dönt, hogy ő inkább a saját forkját akarja használni akkor azt már _MOST_ is megteheti.

Ez megvan? De komolyan.. ne is olvass tovább ha ezt nem érted. Szóval fogod, hogy ma, bármelyik disztróban, bármelyik alkalmazásnak joga és lehetsőge van elforkolni egy libet és a saját modulként saját maga alá telepíteni azt? Fontos, hogy ezt megérts, mert ha ezt nem érted akkor továbbra is olyan dolgot kérsz számon egy új technológián ami a mostani technológiában _SEM_ létezik.

Igen, ha a fejlesztő saját maga akar egy libet csomagolni akkor az ő feladata és felelőssége azt a libet karban tartani és azt szinkronizálni az upstream kiadással. De természetesen ez nem egy kötelező dolog, mert ahogy már tucatszor írtam, az alapvető rendszer könyvtárak és framework-ök továbbra is állnak az alkalmazások rendelkezésére. Nincs szó arról, hogy akkor most az Ubuntu bedarálja a rendszer libeket és mindenki mehet a git repókba és fordítgathat magának. Te valamiért ilyen disztró apokalipszist vizionálsz én meg lassan már kezdem unni, hogy nyolcvanharmadik alkalommal is elmagyarázom, hogy nem erről van szó.