( enpassant | 2015. 04. 14., k – 17:06 )

"De pl. fagyhat a gép amiatt, hogy a ram rossz. A reboot ideiglenesen működőképessé teszi a rendszert, de a ramcsere a megoldás."
Miért megoldás, hiszen előbb-utóbb az új RAM is tönkremegy, tehát ez is csak ideiglenes. vagy mennyi időtől számít nem ideiglenesnek?

Van egy hibás (vagy több) szoftver, ami eszi a memóriát vagy időnként elszáll, lefagy. Ilyen esetekben lehet megoldás a Reboot, kivéve a szigorú definíciód szerint. Ez hardverre is igaz lehet, megy egy ideig, majd beáll, elszáll, hibásan kezd működni.

Az a baj, hogy a Te definíciódnál nincs cél, amit biztosítani kell, csak egy megfoghatatlan valami, hogy a megoldás az, hogy minden jó legyen.

A valóságban pedig az a jó hozzáállás, hogy megfogalmazzuk a célt és azt próbáljuk meg biztosítani bizonyos eszközökkel (amik lehetnek nagyon is hibásak), és ez a megoldás.

Elosztott rendszereknél pl. úgy számolnak, hogy megbízhatatlan a hardver, a szoftver és a hálózati elérés is. Tehát ott nem az a megoldás, hogy minél megbízhatóbb legyen egy-egy elem, mivel tökéletesen megbízható egyébként sem létezik, hanem az, hogy egy-egy elem kiesése se jelentsen különösebb zavart.