( Zizi | 2015. 03. 24., k - 09:11 )

Itt sem titkos, csak nem publikus.

Meg lehet tudni pl. úgy, hogy végigcsinálod a rejtvényfejtést, majd írsz egy levelet a megfejtésként kapott címre, nagyjából a következő szöveggel:

"Sziasztok!

Köszönöm a játékot!

Szeretnék jelentkezni az állásra, az önéletrajzomat csatoltam. Fizetésként havonta bruttó X Ft-ot keresek jelenleg, ezt a bérszínvonalat szeretném tartani.

Előre is köszönöm visszajelzéseteket!

XY"

Erre fogtok kapni egy választ, ami lehet legalábbis az alábbihoz hasonló:

"Szia!

Köszönjük a jelentkezést!

Az önéletrajzod alapján valószínűleg tudnánk együtt dolgozni, de jelen pozícióra csak nagyságrendileg X Ft felét tudjuk fizetni, tehát úgy gondolom, hogy jelenleg nem érdemes tovább tárgyalnunk.

Ha később változnak a feltételek, új álláshirdetést fogunk megjeleníteni.

YX"

Hozzátartozik, hogy ha már itt picsogtál a fórumon, vagy felmerül, hogy publikálod X értékét, akkor nem hiszem, hogy a "felét" jelzőt megkapod, lehet, hogy a "kevesebbet" lesz a mondás. Legalábbis én figyelnék erre.

Nagyon fontos, hogy a munkáltató és a munkavállaló között egymás tiszteletén alapuljon a kapcsolat. Ebbe beletartozik az is, hogy a munkavállalóknak is alkalmazkodniuk kell a munkáltatókhoz. Menekülni akkor kell, ha nem lehet alkalmazkodni hozzá, utálni meg ekkor sem, az csak elviszi az energiát, mindenféle haszon nélkül.