( beatnull | 2015. 03. 16., h - 13:40 )

Lehet teljesen rosszul látom a dolgokat, de engem a konkrét irány zavar, nem egészen in general az egész kérdés. Az, hogy az állami szervezetek próbálnak adatokat gyűjteni az a kisebb része, leginkább bizalmi kérdés. Az aktuális politikai irányból kilógóknak mindig problémás lesz a dolog akkor is, ha nem követnek el bűncselekményt de főleg Magyarországi viszonyokban gondolkodva bárki "megéghet, aki közel van a tűzhöz". (Lásd pártviszályok pl.)

Sokkal riasztóbbnak találom ezt a scifi írók által előrevetített vonalat, hogy kereskedelmi célokkal folyik az adatgyűjtés, ezeknek a cégeknek nem nagyon kell elszámolniuk azzal, hogy mit is csinálnak a tudásukkal, hiszen aláírod a ToS-t aztán hadd szóljon. Az állami szervezeteknek legalább vannak alkotmányi alapjaik és így tovább.

De az egész bizalmi kérdés, és akit nem zavar az egyszerűen ostoba. Nem meséled el az élettörténetedet a sarki boltosnak sem, erre pedig minden okod megvan. Aki tényleg nem látja mi a probléma az csak fantáziátlan, kéretik olvasni könyveket.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS