( gergelykiss | 2015. 03. 15., v - 10:56 )

Tetszik, mindenképp érdekes! De ez igazából annak jó, aki eleve úgy kezdi a "digitális életét", hogy elmaszkolja a személyes adatait. Én már tucatnyi helyen megadtam a személyes adataimat, ha ezek közül akár csak egy adatbázisát is megszerezték, felhasználták, akkor már hiába teszek bármit is, tudnak rólam szinte mindent (legalábbis azt, ami marketing szempontból érdekes).

A gyerekeimnek (ha lesznek egyszer) mindenképp hasznos lehet valami ilyesmi, bár ki tudja, addigra simán lehet, hogy már születéskor bekerülnek valami BIG DATAbase-be, és a védőnő egy vonalkódolvasó-szerű kütyüvel küldi majd be az egészségügyi adataikat, amiket a bőrük alá ültetett chip-ből fog majd kiolvasni...

Én szó szerint viszolygok a gondolattól, hogy lassan eljön az az idő, amikor az ember megszűnik ember lenni, és csak egy sejt lesz a kaptárban, egy birka a nyájból, egy adat egy hatalmas adathalmazban, aki (ami!) semmiben nem különbözik a többiektől, nincs egyénisége, nincsenek érzései, és az élete csak a biológiai és társadalmi szükségletek kielégítéséről fog szólni.

Őszintén remélem, hogy ez az én életemben nem fog bekövetkezni.