( daroczig | 2015. 03. 15., v – 05:28 )

Szerintem ez a "privacy" [szerk: a tovabbiakban idezojelek kozott szerepeltetem a sarkitott es/vagy hozzavetoleges kifejezeseket] soha nem is letezett :)

Nem tul regen, a "faluban" mindenki tudott mindenkirol mindent, aztan kicsit "individualizalodtunk" es hittunk a maganelet es a "maganszfera" szentsegeben nehany tucat evig (l. "nem ismerem a lakotelepen a szomszedot"), majd ujra felaldoztuk mindezt a "kozossegi halok" oltaran.

Meglatasom szerint nincs is ezzel semmi baj (es mindenkinek szive joga, hogy pl. regisztral-e itt vagy ott) -- Asimov Solarisa egyebkent sem fest valami kedvezo kepet :)

De az, hogy bizunk-e ezekben a szolgaltatokban, szerintem egy teljesen mas es szamomra inkabb filozofiai, mintsem praktikus kerdes -- hiszen a maganszfera kapcsan egeszen sajatos a kapcsolatuk. Hasonloan gondolkodhatunk azon is,hogy pl miert is elunk egy allamnak nevezett szervezodesben, noha soha nem irtunk ala semmifele "tarsadalmi szerzodest". Itt legalabb meg van lehetoseg merlegelni -- mielott rakattintasz az "Accept ToS" gombra :) Az unokaid meg mar nem is fogjak erteni ezt a kerdest -- ugyanugy, mint mi sem a tarsadalomfilozofiat.