( vilmos.nagy | 2015. 03. 07., szo – 13:39 )

: "Es ok mit tesznek magukért, hogy ne legyenek ilyen anyagi problémájuk? Konnyu mindig masra kenni a felelőséget."
- akiben a szocialis erzekenysegnek lathatoan a csiraja sincs meg az ne nyilvanitson velemenyt szocialis kerdesekben.

Ebben hol nem látsz szociális érzékenységet?

Szerintem teljesen jogos elvárás, hogyha én (mint tehetősebb állampolgár) fent tartok TB-t, nyugdíjt, ingyé' oktatást, szociális védőhálót (szocpol, gyes, gyed, családi), akkor a kevésbé tehetős réteg is __tegyen__ a saját előrébb jutásáért.

Tanuljon ácsnak, villanyszerelőnek, könyvelőnek, valaminek, amire a piacon szükség van. (Nem vagyok továbbtanulási-tanácsadó, de boldog lennék, ha lenne ilyen szervezet, akár az ingyenes egyetemi helyek/ingyenes tb rovására.) Tanuljon még. Gyakoroljon. Biztosan van olyan szakma, amit képes megtanulni, és abból magát egy __normális szinten__ fent tartani. Biztosan tud hova továbbfejlődni __mindenki__, ami után többet fog keresni. Csak hogy tisztában legyünk, kevesebb, mint havi 1.000,--ról indult a szál!

Igen, ez nem egyszerű. Sokkal egyszerűbb otthon ülni, s várni a sült galambot a szájba. Meg keseregni, hogy én zenélni szeretnék, mert azt nagyon szeretem, akkor is, ha kurva tehetségtelen vagyok hozzá.

Én se szeretek minden reggel 7-kor kelni, tanulni, dolgozni, stb. De kurvára idegesít, hogy mások igen durván kihasználják az állami védőhálót.

És mielőtt félreértenél: nem azzal van bajom, hogy van szociális védőháló; azzal van bajom, hogy rengeteg embernek ez a kifogás, hogy "hátde' engem nem segít meg az állam, meg nem ad jólfizető munkát", mikor ezek az emberek __SEMMIT__ nem tesznek meg azért, hogy esetleg jobb dolguk legyen.
--
blogom