( locsemege | 2015. 03. 05., cs – 01:54 )

Az ukrán nép egy része nem fogadta el, a másik része meg igen. Ha meg aláírták volna az EU társulási szerződést, akkor meg ugyanez pepitában. Erre két megoldás van:

1. A felelősség a választott kormányé, tehát a kormányzat felelősséggel cselekszik (ebben az esetben nem ír alá EU csatlakozási szándéknyilatkozatot), a nép azon része örül, akinek ez tetszik, a nép azon részének pofa súlyba, akinek nem, s megvárják a választásokat, amelyen megpróbálhatják meneszteni a jelenlegi kormányt, ami vagy sikerül, vagy nem. A demokratikus eljárás ez lett volna.

2. Elzavarják a kormányt, tehát puccsot hajtanak végre, ám azok, akik a demokrácia megcsúfolásának érzik, hogy a regnáló hatalom döntését az utcáról felül lehet bírálni - akkor miért is vannak egyáltalán választások? -, jogot formálnak arra, hogy hasonlóképp nem túl demokratikus eszközökhöz folyamodnak, kikiáltják saját köztársaságukat, elszakadnak, aztán vagy függetlenek maradnak, vagy az oroszokhoz csatolják magukat. Most ezzel mi a gond?

Ha a választáson felhatalmazott kormány nem gyakorolhatja felelősséggel döntési jogkörét, akkor azzal sincs baj, ha az ország egy része nem érzi kötelezőnek magára nézve azok hatalmát, akik elzavarták az utcáról a kormányt.

Gondold végig, mit jelent ez. Ekkor már nem a választásokon megbízott kormány dönt, hanem az, aki több embert tud az utcára vinni, illetve aki a külföldi „szponzoroktól” több támogatást kap. Ez már polgárháború. Ez így alakult ki, s ezt bizony nem az oroszok kezdték, hanem a Nyugat gondolta úgy, hogy az EU-t, mint valami jó dolgot, el tudja adni a népnek. Arra számítottak, hogy előadják, az EU csatlakozásért küzdeni kell, holott abból kimaradni nem lehet, ha valaki akar, akkor sem. Erre példa Ukrajna. Aztán pofáraesés volt, meg kínos feszengés, mert ezek az ukránok nem akartak csatlakozni. Erre a nép egy része az utcán. Viszont a másik része még mindig nem akar csatlakozni.

Értem én, hogy a demokrácia néhányak fejében azt jelenti, hogy azonosulás a mainstream folyamatokkal, de nem, a demokrácia eredetileg népuralmat jelent, ami eredményezheti a fősodor áramlataiból való kimaradást, az azzal szemben történő úszást is. Furcsa, ugye?

És, ha az történik, hogy felfüggesztik a demokráciát, ha annak eredményeképp a nép szembemegy a fősodorral, s azokra, akik bíznak a demokrácia intézményeiben, ráerőszakolják a mainstream viselkedést, a nép egy része ráébred, hogy a demokrácia átverés, mert csak addig érvényes, amíg azt akarod, amit akarnod „kell”, akkor bizony ezen csalódottakból is elfogy a demokráciába vetett hit, bizalom, saját kezükbe veszik az irányítást, s kikiáltják saját köztársaságukat. Ekkor ők még úriemberek voltak, mert nem erőltették az elképzeléseiket másokra, pusztán önálló közigazgatást kezdtek kiépíteni, nem ismerték el a puccsot elkövető globalisták antidemokratikus hatalmát. Legalább is saját magukra nézve nem.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE